QlaNtsha.


Nur Aqilah Natasha.
21 years old.
Malaysia.

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Wednesday, March 9, 11:35 pm

Susah sangat ke nak cakap yang kita rindu seseorang tu? Berat sangat ke mulut nak ucap kata rindu? Tak, ni bukan pasal susah, ni pasal ego. Ya. Ego. Ego nak mengaku perasaan diri sendiri. Cuba bayangkan kalau masing-masing ego. Tak jadi apa pun. Semua sebab masing-masing taknak rasa terhegeh-hegeh kat someone tu. Weh, come on. semua orang melalui fasa ni kot. Beza cuma berani tak berani je. Kau sanggup tahan rindu, kau diam. OK, fine lah macam tu. Kalau kau tak sanggup? Kau nak taknak kena lah juga contact. Tapi kau dapat ke respon yang kau nak? Depends. Takpelah atleast kau dah naik satu tahap. Congrats then. So, bagi aku. kau terus terang je lah yang kau rindu. Dilayan ke tak ke, tu belakang kira. Sekurang-kurangnya kau cuba, takde lah terkilan sangat. Kalau pape jadi, bukan salah kau. I mean, kalau tetiba dia cerita kat kawan dia yang kau takde effort ke apa, kau ada reason kau yang utuh. Dia yang buat kau macam ni, macam tu, macam macam. Susah kan ada perasaan macam ni? Aku sampai rasa taktahu nak buat apa. Rasa blank. Rasa kosong. Rasa nak nangis. Rasa taknak tahu. Rasa nak tidur. Last-last, aku tertidur tanpa sempat buat apa-apa. Bodohkan. Sebab benda remeh je pun, dia punya gelisah macam takde hari esok. Huhu. Takpelah. Buat je la apa yang kau rasa betul. Betul ok, bukan untuk kepentingan diri kau. Beza tau dua benda tu. Tapi, kalau kau dah banyak kali express kau punya feeling tapi tak pernah dapat respon yang memuaskan. Please stop. Jangan malukan diri sendiri lagi, please. Orang dah taknak. Jangan paksa. Show them yang kau boleh hidup tanpa dia (walaupun sebenarnya tak boleh). Tapi, tak salah menipu untuk diri sendiri. One day you'll see the wisdom. Goodnight :)


OLDER